Rettetang - dette bør vi alle huske på!

Postet av Adam og Eva Storgata den 13. Des 2016



Rettetang er et skikkelig bra redskap for å style håret på mange forskjellige måter. Men bruker du tangen feil, kan det få flere negative konsekvenser. Sjekk hva skal du tenke på for å ta lengst vare på lokkene dine. :)


Tabber som du garantert gjør!


Ingen beskyttelse

Ved bruk av varmeverktøy, spesielt rettetang får vi termiske skader, som er skader på skjellaget. Håret blir derfor sprøtt og matt, og fargen slipper mye fortere.

Derfor er det viktig å bruke varmebeskyttelse. Denne beskytter fra stylerens varme og gjør at håret ikke blir påvirket av fukt og dehydrering.



Daglig bruk

Ikke bruk rettetangen hver dag. Dette kommer til å slite unødvendig mye håret ditt. Bruk gjerne heller produkter som får frisyren til å holde lenger.



Fuktig hår

Ikke bruk rettetangen på et hår som ikke er helt tørt, da brenner du det! Det er lurt å benytte seg av produkter som gjør at håret tørker fortere.



For mange repetisjoner

Trekker du tangen gjennom håret flere ganger fordi det ikke er rett eller krøllete, har du en dårlig tang eller teknikk. Prøv å dele håret i mindre seksjoner og ikke dra alt for fort langs passer. Hvis det ikke hjelper, trenger du sannsynligvis en ny rettetang. Håret bør bli glatt ved første drag.



Droppe rengjøringen - æsj! ;)

Det er en ting de aller fleste glemmer: å rengjøre rettetangen! På de keramiske platene på tangen samler seg opp produkter som hårskum, oljer og spray. Det gjør tangen din mindre effektiv. Du kan begynne med å rense etter tiende bruk. Tipset er å vaske tangen forsiktig men en klut med rensesjampo når det er kaldt og stikk-kontakten er ute av støpselet. Du kan også bruke desinfeksjonsmiddel, men husk å vaske alt dette med klut etterpå.





Nei, nei, nei... sånt gjør vi heller ikke! ;)




Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.